English?

Last day I just posted 3 posts with English. Actually I’m Indonesian, and I think my English is really bad. As we know, English become number one language in the world. So, we must have a English skill.

English skill is usefull if there are forgein who want talk with us, have a forgein friend in FB or twitter, also if we holiday in other country. It’s okey if you holiday in Korea or other country that they didn’t use English. So, just invite them in simply conversation.

Is it usefull, right?

So, forgive me if my English is worst.

Aku gak pernah malu lanjut pake bahasa Indonesia ya ngakuin kalo English skill aku tuh jelek. Bahkan aku sering nanya sama temen-temen aku. Aku juga gak mau sok belagu ngomong English padahal pake kamus. Di handphone aku sengaja masukin aplikasi kamus, biar suatu saat ada kata yang aku gak ngerti.

Kamus? Banyak orang yang malu-malu buka kamus, terus unjuk gigi. Apa salahnya sih buka kamus? Bukannya kita juga lagi belajar? Hhe😀

Aku mulai les English dari kelas 2 SD bareng kakak aku, terus sempet vakum. Dan sekarang aku lanjutin les English bareng temen kelas, dan sekarang mau ningkatin nilai toefl aku yang nilainya bahkan gak bisa nembus universitas ternama di Indonesia

Punya cita-cita pengen kuliah di luar negeri, tapi setelah dipikir-pikir dan ternyata English aku tuh masih jelek banget. Vocab aku juga masih standart.

ini dia tips belajar English ala tabie :

  • Jangan pernah malu buat buka kamus
  • Setidaknya hafalin kata baru, dan di aplikasiin. Jangan asal tahu.
  • Gunain translator buat translate-in English kamu, tapi jangan Indo ke English. Coba pake English skill kamu seadaanya and then translate-in. Kalo emang artinya ngelenceng, ya coba lagi!😀

mudahan tipsnya berguna yaak🙂

1 Comment

Filed under Diary

One response to “English?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s